Vacature:
senior communicatieadviseur

Bijna elk bedrijf of organisatie is of gaat aan de slag met duurzaamheid, en dat werd hoog tijd. Daarom willen we ons bureau in 2023 weer gaan uitbouwen en zoeken we per direct een senior communicatieadviseur duurzaamheid. Een collega met een groen en sociaal hart, die graag een verschil maakt.

Ons bureau

Als communicatie- en adviesbureau verbindt Het Portaal al meer dan 20 jaar opdrachtgevers met de samenleving en hun stakeholders. Het is onze visie dat voor het tackelen van de grote transities, duurzame ambities en pro-actieve communicatie cruciaal zijn.  Wij helpen hen dan ook bij hun duurzaamheids- en communicatiestrategie. We buigen ons over de opgave, gaan in gesprek met hun stakeholders, en analyseren de uitkomsten. Vervolgens maken we de vertaalslag naar communicatiediensten zoals storytelling, verslaglegging en events. Ook voor het bouwen van een betekenisvolle community mag je ons bellen. Dat deden en doen we voor inmiddels een bonte stoet aan opdrachtgevers: publiek en privaat. En of het nu in de agrifoodsector, het onderwijs of in de bouwsector is, we snappen als geen ander dat waardecreatie altijd meervoudig is: ecologisch, sociaal én financieel-economisch.

Profiel

Je bent een ervaren en enthousiaste professional en vooral een echte verbinder. Je beziet de uitdagingen van onze opdrachtgevers in het licht van de huidige tijd en vanuit een stakeholderperspectief. Kwaliteit staat bij jou hoog in het vaandel en je streeft altijd naar het ultieme resultaat. Binnen Het Portaal werk je aan de verdere ontwikkeling van onze diensten, werk je samen met je collega’s aan projecten en bent hiervoor het gezicht naar de opdrachtgever. Door je creatieve, doel- en mensgerichte aanpak heb je overtuigingskracht en bouw je door het delen van je inzichten en overtuigingen mee aan een duurzame toekomst.

Wat we van jou verwachten

  • Je hebt voldoende relevante werkervaring om in deze functie aan de slag te gaan.
  • Je kennis van CSR-communicatie, duurzaamheidstrends en ontwikkelingen is aantoonbaar actueel.
  • Je kent de SDG’s en bent op de hoogte van CSRD en andere richtlijnen.
  • Je bent een relatiebouwer die zich graag verdiept in de wereld van opdrachtgevers en weet deze aan je te binden.
  • Je bent sturend in projecten en zorgt voor goede samenwerking binnen projecten en teams.
  • Je bent een gedreven gangmaker in verduurzaming en professionalisering.
  • Je woont bij voorkeur in de regio Rotterdam.

Wat wij bieden

Het Portaal biedt een zelfstandige functie in een leuk team, een informele werksfeer en misschien wel het mooiste uitzicht van Rotterdam. Salarisindicatie € 3.800 – € 4.600 op basis van fulltime.

Geïnteresseerd?

Stuur dan je cv, LinkedIn profiel en motivatie ter attentie van Rien Bongers (rien.bongers@het-portaal.net).

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.