Welkom bij Het Portaal

Het Portaal werkt voor organisaties en bedrijven die de uitdagingen van vandaag en morgen serieus nemen. En dat zijn er nogal wat: denk aan de opwarming van de aarde door CO2-uitstoot, het opraken van grondstoffen, oneerlijke verdeling van de welvaart, de dramatische afname van de biodiversiteit, dierenleed en omgevingsvervuiling en overlast. Elke organisatie en elk bedrijf draagt op een of meer van deze punten verantwoordelijkheid. Die kun je ontkennen, totdat je stakeholders en klanten je ter verantwoording roepen of zich van je afkeren. Dat is het vervelende scenario.

En nu leuk

Er is ook een leuk scenario. Daarin pakken organisaties en bedrijven zelf hun maatschappelijke uitdagingen op. Uit eigen ambitie. Omdat het hoort bij ondernemerschap. Met hen werken we het allerliefst. Zij hebben plannen en doelen en willen daarover vertellen. Zij zien maatschappelijk verantwoord ondernemen niet als een obligaat kopje in hun jaarverslag, maar als een paradepaardje. Dat paard laten we graag steigeren.

Maar hoe dan?

Hoe doen we dat? Dat kan op verschillende manieren. Stel, je weet exact wat je aan je doelgroepen vertellen wilt. Je vertelt het ons waarbij wij, en onze advocaat van de duivel, kritisch kijken naar de inhoud. Lijkt het mooier dan het is? Is het mooier dan het lijkt? Mag het een onsje meer zijn? Dan gaan we aan de slag. Voor wie is dit interessant en hoe bereiken we deze doelgroep? Hoe kunnen we hen laten reageren zodat we van hen leren? Maar misschien heb je nog geen rond verhaal en wil je dat wij met je meekijken en -denken. Wellicht zie je bepaalde successen over het hoofd of hebben wij ideeën die je sociale of ecologische waarde vergroten, met respect voor je economische waarde.

Vanuit waarden waarde creëren

Volgens ons draait succesvol ondernemen om het vinden van win-winsituaties. Alleen als je waarde creëert voor alle betrokkenen – dus niet alleen economische waarde voor de aandeelhouders – heb je duurzaam bestaansrecht. Dat vraagt om een continue verbondenheid met de maatschappij: met de wensen en behoeften van klanten, met de persoonlijke en professionele drijfveren van medewerkers en met de belangen en waarden van nu. Wij helpen je daar graag bij!