Met het oog op samenwerking, inspiratie en kennisdeling is in 2015 een on- en offline platform gelanceerd: DITenergie. Particulieren, organisaties en overheden kunnen elkaar hier op diverse niveaus vinden. Windenergie, zonne-energie, biogasvergisters en geothermie zijn voorbeelden van duurzame energiebronnen die in Drenthe aanwezig zijn. 

Lees meer over dit project

De duurzame energiesector kent veel kleine en grotere succesverhalen maar de kansen liggen in het stroomlijnen van processen waar alle initiatieven bij worden betrokken. We hebben gedurende vijf jaar gezamenlijk gebouwd aan een vehikel dat bijdraagt aan het versnellen van de energietransitie door het delen van verhalen, het verbinden van mensen en organisaties en het agenderen van uitdagingen en kansen. Sinds april 2019 voert de provincie Drenthe zelf de regie over het platform en heeft Het Portaal alle werkzaamheden overgedragen.

Lees meer op www.ditenergie.nl en volg DIT op Twitter @DITenergie, Facebook @DITenergie of sluit je aan bij LinkedIn groep Drenthe In Transitie.

Welkom bij Drenthe In Transitie!


Het Portaal heeft de provincie in de periode 2014 - 2019 geadviseerd en ondersteund bij de ontwikkeling en de realisatie van de vernieuwende aanpak om het energievraagstuk samen met innovatieve lokale partijen vooruit te brengen. In 2014 is onder vijfentwintig toonaangevende stakeholders uit de provincie onderzoek gedaan naar de sector. Duidelijk werd dat alle betrokkenen graag intensief met de energietransitie aan de slag gaan en hier een belangrijke coördinerende rol zien voor de provincie. Een ketenaanpak staat voor alle stakeholders duidelijk voorop.