Nano-verpakkingen voor duurzaam voedsel? Kleding met nano-coating die je nooit meer hoeft te wassen? Het is dichterbij dan je denkt! Nanotechnologie staat op het punt revolutionaire doorbraken te realiseren. De Commissie Maatschappelijke Dialoog Nanotechnologie zette zich in 2010 en 2011 in om een breder publiek met nanotechnologie bekend te maken. 

Lees meer over dit project

Ter afsluiting van een jaar vol activiteiten, zoals bijvoorbeeld Science Café’s, theaterdebatten, kunstprojecten, TV-uitzendingen, de Nano-Truck, Bucky Ball Team wedstrijden en de Augmented Reality tentoonstelling Macht-tig, programmeerde en organiseerde Het Portaal op 27 januari 2011 het Nanofestival. We werkten daarbij nauw samen met Technopolis.

Nanofestivalkrant.png

Nanofestivalkrant

Het festival trapte af met een interview met staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu, Joop Atsma. Daaropvolgend ging presentator Filemon Wesselink in gesprek met de Commissie over de bereikte resultaten. Hierna barstte het festival los: debat, dialoog, laboratoriumproefopstellingen, films, petje-op-petje-af, buckyball vouwen, de RUG DiscoveryTruck, een nano-supermarkt, kortom een zeer gevarieerd avondprogramma. Het Nanofestival werd door bijna duizend mensen bezocht waarvan ongeveer honderdvijftig stakeholders (wetenschappers, maatschappelijke organisaties en politici).