De gemeenteraadsverkiezingen zijn belangrijk voor de toekomst van iedere gemeente. Al vele jaren dalen de opkomsten en is het lastig om vooral jongeren naar de stembus te krijgen. Het betrekken en activeren van de jongste groep stemgerechtigden bij de verkiezingen in de gemeente Groningen was dan ook het doel van Mijn Stad, Mijn Stem. 

Lees meer over dit project

Met hulp van hogescholen, universiteiten en jongerenverenigingen werd een zo groot mogelijke groep jonge Groningers bereikt. Desgewenst ondersteund door professionele filmmakers, maakten deelnemers korte films waarmee ze het belang van stemmen voor je stad in beeld probeerden te brengen. De filmpjes werden door de filmmakers zelf gedeeld via verschillende sociale media met als doel om zo veel mogelijk kijkers te genereren. Geen politieke voorkeuren maar belangrijke thema’s in het leven van jongeren en de impact van je stem, waren de leidraad voor de films.

De negen ingezonden filmpjes genereerden ruim zevenduizend kijkers. Thom Easix en Nathan de Vries werden door de vakjury als beste aangewezen. Ook was hun film ‘De gemeenteraadsverkiezingen bepaal je selfie!’ de best bekeken film. Tijdens een lijsttrekkersdebat tussen lokale politici ontvingen Thom en Nathan uit handen van de burgemeester twee maal een cheque ter waarde van 500 euro.

Bekijk op YouTube alle inzendingen van Mijn Stad, Mijn Stem. De winnende video, 'De gemeenteraadsverkiezingen bepaal je selfie!': 

De gemeenteraadsverkiezingen bepaal je selfie!

Mijn Stad, Mijn Stem Groningen 2014