Een constructieve dialoog voeren over de maatschappelijke impact van bedrijven is niet eenvoudig. Zeker niet als het plaatsvindt in de online en social media-omgeving. Daar krijgt eenieder alle ruimte om wantrouwen en de ontevredenheid kenbaar te maken. Niet voor niets groeit het aantal online klachten over bedrijven exponentieel. De FNLI-leden die bijdragen aan het online dialoogplatform Nederland Voedselland, kunnen daarover meepraten.

Lees meer over dit project

De workshop is erop gericht om met elkaar te verkennen hoe de online dialoog via het platform Nederland Voedselland er in de ideale situatie uitziet. Denk aan het vergroten van vertrouwen en ambassadeurschap, het verkrijgen van waardevolle inzichten om de business te verbeteren en het onderscheiden van andere bedrijven en organisaties die zich richten op flitsende PR en marketing. Het Portaal deelt praktische tips om het online gesprek met de consument op een constructieve wijze te voeren. Daarin geven we antwoord op de volgende vragen: hoe bereid je je als organisatie voor op een online dialoog? Hoe ontwikkel je geloofwaardige content? En hoe modereer je gesprekken met de consument?

Ook geïnteresseerd in concrete handvatten om online het gesprek met de consument te voeren? Het Portaal deelt graag haar kennis!