In 2020 is Nederland een 'hotspot van de circulaire economie'. Althans, dat is de doelstelling van staatssecretaris Wilma Mansveld van Milieu. Ze wil dit onder meer bereiken door het inspireren van huishoudens om afval te scheiden. Een effectief instrument daarvoor is een online en offline community.

Lees meer over dit project

The Circular Community (TCC) is een continu multi-stakeholder online- en offline platform waarop verhalen, ideeën en initiatieven rondom het thema ‘afval/grondstoffen’ worden verzameld, gepresenteerd, besproken en ontwikkeld.

Het platform werkt als een soort deeltjesversneller. Door de verbinding van alles (acties, ideeën, kennis, etc.) in een actieve netwerkomgeving, en met de extra ‘push’ van TCC krijgt ieder individueel onderdeel meer snelheid, bereik en impact.

In de oprichtingsfase is het platform gericht op de verhoging van de betrokkenheid van ‘burgers’ rondom alle aspecten van het thema afvalscheiding. Initiatiefnemers van het platform zijn bedrijven uit de (semi-)publieke en private sector.