De schouders eronder voor een duurzame en circulaire stad

Donderdag 25 januari werd de Rotterdamse Klimaatoproep gelanceerd door een coalitie van 63 ondertekenaars bestaande uit bedrijven en instellingen uit alle hoeken van de Rotterdamse samenleving. De boodschap: Rotterdam moet vaart maken met de energietransitie en volop inzetten op een duurzame en circulaire stad. Zowel het bedrijfsleven als de politiek speelt daarbij een cruciale rol.

Lees verder

De Klimaatoproep werd in de ochtend door vertegenwoordigers van Woonstad Rotterdam, Eneco en Akzo Nobel uitgereikt aan burgemeester Aboutaleb. De burgemeester onderstreepte het belang van samenwerking tussen de politiek en het Rotterdams bedrijfsleven: niet naar elkaar wijzen maar samen de schouders eronder zetten.

Het Rotterdams Klimaatdebat 
Aansluitend organiseerde Het Portaal het Rotterdams Klimaatdebat in De Fruitvis. Tijdens dit drukbezochte debat gingen lijsttrekkers uit de Rotterdamse politiek in gesprek met het bedrijfsleven en het publiek over de vraag: hoe maken we van Rotterdam een duurzame stad? Na een vijftal inspirerende presentaties van bedrijven in en rondom Rotterdam die al volop bezig zijn met het ontwikkelen van technologieën die nodig zijn in de nieuwe economie, was het woord aan de politici. Van Leefbaar Rotterdam tot PvdA – alle aanwezige partijen onderschreven dat het in het belang is van Rotterdammers om nú werk te maken van de energietransitie.

Na de gemeenteraadsverkiezingen in maart zal de nieuwe coalitie daad bij woord moeten voegen en de overgang naar de nieuwe economie leidraad maken van al het gemeentelijk beleid en handelen. Zo slaan bedrijven, organisaties en politiek de handen ineen om onze stad nog welvarender, bruisender, mooier en schoner te maken.