De CED groep en Eduniek zochten een inspirerend startpunt om hun fusie te vieren. Ook moest dit evenement de verbinding tussen medewerkers op gang te brengen. Essentieel om de ambities van de nieuwe CED groep als innovatieve, betrouwbare, betrokken en deskundige partner voor praktische kwaliteit in het onderwijs waar te maken. Door het organiseren van een inspirerend festival waar de medewerkers van beide organisaties elkaar konden leren kennen, heeft de nieuwe organisatie een vliegende start gekend. 

Lees meer over dit project

DE CED groep en Eduniek waren beide al bekende spelers in de ontwikkeling van educatieve diensten en producten. Met de fusie in augustus 2011 is een nieuwe dynamische onderneming vormgegeven die ook in de toekomst de innovatieve, betrouwbare en deskundige partner kan blijven voor praktijkgerichte begeleiding en advisering aan scholen en andere opdrachtgevers.

Om deze fusie op een goede inspirerende en verbindende manier te starten organiseerde Het Portaal het 1+1=3 fusie-festival. Het Portaal was verantwoordelijk voor het concept en de programmering van het festival. Belangrijke basis daarvoor was het door ons uitgevoerde stakeholder onderzoek. Daarnaast hebben we de volledige logistieke organisatie van het festival op ons genomen. Bij het conceptualiseren, programmeren en organiseren van het evenement zijn we zoveel als mogelijk uitgegaan van co-creatie met de medewerkers van de CED groep.

Ruim 250 medewerkers waren aanwezig in de Fabrique in Utrecht om de fusie te vieren. Op het programma stond onder andere een inspirerende keynote van Doug Lemov, auteur van ‘Teach like a Champion’. Er was een speeddate sessie met alle deelnemers en een presentatie van Thomas van Gaal over het innovatief toepassen van social media in het onderwijs. Aaf Brandt Corstius vatte de dag samen in een scherp geschreven blog. Een cartoonist deed dat op een meer beeldende manier.